menü

2022.04.13. 12:18:03

Áprilisban is folytatódik a Közösségi Liget megvalósítása

Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat a „Közösségi Liget megvalósítása” című projektjével sikeresen pályázott a Budapest Főváros Önkormányzata által kiírt „TÉR_KÖZ” elnevezésű város-rehabilitációs pályázaton, közterület komplex megújítása témában. A beruházás a Máriaremetei út – Szabadság utca – Kadarka utca – Áchim András utca által határolt tömbön belül valósul meg, a Fővárosi Közgyűlés 300 millió forintos támogatásával. A projekt eredményeképpen az eddig kihasználatlan lehetőségeket rejtő terület megújul. A beruházás keretében környezetrendezéssel, tájépítészeti eszközökkel sport, közösségi és rekreációs funkciókat ellátó park jön létre.


2021. szeptemberében megkezdődtek a projekt kivitelezési munkái és folytatódtak ez év elején.


Az előkészítő munkákat, a durva tereprendezést és szükséges geodéziai felméréseket a finom tereprendezés, valamint a mikrodombok kialakítása és a közműveket érintő munkák (víz- és csatornakiépítés) követték.


A játszótérre kerülő játszóeszközök egy része megérkezett a helyszínre, így megkezdődhetett a játszóeszközök telepítése, és a homokozó kitűzése is megtörtént. A sportpályán a gumiburkolat fektetéséhez szükséges előkészítő munkálatok folytak.


A park központi részén megkezdődött a járda kiépítése. További burkolati munkák végzésére került sor a KRESZ pálya és a petanque pálya körül. A futókör kialakításához kapcsolódóan szegélyezés, tükörszedés és darált betonágyazat betöltése zajlott.


A petanque pálya körüli finom tereprendezés mellett az öntöző rendszer védőcsöveinek lefektetése is megtörtént, a leendő parkolónál kihelyezésre kerültek a kerékpártárolók is.


A későbbiekben közösségi klubhelyiségnek, büfének helyet adó pavilon építési munkái a zsaluzat, vasalat építésével, acél pillérek beállításával folytatódtak, valamint villanyszerelési munkák folytak.


A megújuló park minden korosztály számára biztosít kikapcsolódási lehetőséget. A sportolni vágyókat fitnesz eszközök, ping-pong és sakkasztalok, pétanque-, röplabda- és focipálya, valamint kibővített futókör várja majd.


További fotók a munkálatokról: https://www.kozossegiliget.hu/galeria/2022. április 6.2022.01.13. 12:17:16

2022-ben is halad tovább a Közösségi Liget megvalósítása


Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat a „Közösségi Liget megvalósítása” című projektjével sikeresen pályázott a Budapest Főváros Önkormányzata által kiírt „TÉR_KÖZ” elnevezésű város-rehabilitációs pályázaton, közterület komplex megújítása témában.

A beruházás a Máriaremetei út – Szabadság utca – Kadarka utca – Áchim András utca által határolt tömbön belül valósul meg, a Fővárosi Közgyűlés 300 millió forintos támogatásával. A projekt eredményeképpen az eddig kihasználatlan lehetőségeket rejtő terület megújul. A beruházás keretében környezetrendezéssel, tájépítészeti eszközökkel sport, közösségi és rekreációs funkciókat ellátó park jön létre.2021. szeptemberében megkezdődtek a projekt kivitelezési munkái.


Az előkészítő munkák keretében a területen lévő fákat a megóvás érdekében a tervek alapján körbekerítették kalodával majd megkezdték a sportpályához kerülő fák helyének kialakítását.


A munkák a meglévő futókör gumiburkolatának bontásával, illetve a fitnesz eszközök bontásával, deponálásával folytatódtak.


A szükséges geodéziai felmérések és kitűzések megtörténtek, ezt követően sor került a megfelelő terület kialakítására. Megkezdődött a parkoló kialakításának előkészítése, a KRESZ pálya, a kosárlabda pálya, strandröplabda pálya, a petanque pálya és a futókör előkészítése, a mászófal alépítményének terítése, valamint a fitnesz eszközök bekerültek új, végleges helyükre.


Emellett ágyazat terítése, szegélyek fektetése, alépítmények készítése, a pavilon alapzsaluzásának készítése zajlott.


Későbbiekben folytatódnak a pavilon építési és további tereprendezési munkálatok.


További információ:

info@kozossegiliget.hu

www.kozossegiliget.hu


2021.10.05. 16:46:50

  

Többgenerációs közösségi liget épül több mint 20 ezer négyzetméteren a Gyarmati Dezső Uszoda mellett. A tervek szerint jövő augusztusra készülhet el a park.

 

Tereprendezéssel és földmunkákkal indul a Máriaremetei út–Szabadság utca–Kadarka utca–Áchim András utca által határolt, önkormányzati tulajdonú terület közösségi és sportcélú fejlesztése. A liget kialakítása mellett megújul a jelenlegi szabadidőpark, és több generáció számára megfelelő, változatos funkciókkal egészítik ki a teret. Hosszabb, 450 méteres, kétsávos lesz a futókör, bővül a kültéri fitneszpark, kerékpáros KRESZ-tanpálya és két játszótér épül, de lesznek pingpong- és sakkasztalok, mászófal, pétanque-, strandröplabda-, kosárlabda- és focipálya, az uszoda épületében pedig rekreációs tér és szauna várja majd a vendégeket.

 

A munkaindító sajtótájékoztatón szeptember 24-én Őrsi Gergely polgármester köszönetet mondott azoknak, akik az előző önkormányzati ciklusban elindították a tervezést, és azoknak, akik azóta részt vettek a munkafolyamatban és hozzájárultak ahhoz, hogy most elindulhasson a közösségi liget építése. – „Köszönet illeti az anyagi támogatásért a kormányzatot, hiszen a Belügyminisztérium a Pesthidegkúti Gyarmati Dezső Uszoda kivitelezése és környezetének megújítása és megvalósítása címen 1 milliárd forinttal segítette a munkát. Köszönet Budapest Főváros Önkormányzatának, amely a Tér_Köz nevű pályázat keretében, a Közösségi Liget megvalósítása címen 300 millió forinttal járult hozzá a fejlesztéshez.”

 

A polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy előre is külön köszönet jár a környéken lakóknak a türelmükért, hiszen a nagy munka közel egy évig tart majd. - Cserébe mintegy 28 ezer négyzetméteres közösségi liget, pihenőpark, sport és rekreációs terület áll majd a látogatók rendelkezésére. Fontos, hogy a ligetet úgy tervezték meg, hogy az minden korosztály számára megelégedéssel szolgáljon. A kisebb és a nagyobb gyerekek számára külön játszótér épül, a KRESZ-park és a sportpályák kialakítása mellett pedig lényeges, hogy a terület az erdőjellegű környezetben pihenésre vagy piknikezésre is helyet biztosít.

 

Őrsi Gergely a terület közösségi célú fejlesztését hangsúlyozta. Mint mondta, a liget külső részén sűrű, erdőszerű növényzetet telepítenek, amíg a park belső része szellősebb, lankásabb lesz, a központjában pedig közösségi klubhelyiséget, büfét és vizesblokkot magába foglaló pavilont emelnek. Itt kap majd helyet a közösségi tér, amelyet szabadon igénybe vehetnek családok és közösségek. Szintén itt lesz a II. kerületi Városrendészet kihelyezett állomása, ami a közbiztonságot szolgálja.

 

A beruházás kiterjed a szomszédos Gyarmati Dezső Sportuszodára. Nemcsak a létesítmény környezete szépül meg, hanem az uszoda rekreációs helységgel, szaunával bővül, ami együttesen áll majd a II. kerületiek rendelkezésére. 

 

A területen a lankás dombok közt nyugágyak, kiülők, piknikhelyek szolgálják a kikapcsolódás csendesebb, vagy társas formáit, a parkosítás során pedig 200 új fát ültetnek el a kertészek. A parkolást 19 autóbeálló segíti, a kerékpárral érkezőket pedig biciklitárolók fogadják.

 

A munkaindító sajtóeseményen a tervezők és a kivitelezők képviselői mellett részt vett a képviselő-testület tagjai közül Varga Előd Bendegúz és Berg Dániel alpolgármesterek, Csabai Péter képviselő, a Pesthidegkúti Városrészi Önkormányzat elöljárója, illetve Csere István, Gór Csaba, Makra Krisztina és Perjés Gábor önkormányzati képviselők, valamint Láng Zsolt korábbi polgármester.

 

 

 

 

 


2021.10.05. 16:27:14